Købt plankebord vs DIY plankebord?

Plankeborde er, med deres rustikke og varme look, blevet mere og mere populære de sidste par år. Der er derfor også masser af forhandlere der står klar med plankeborde i al slags træ og i alle størrelser og mål – og som derfor har mulighed for at lave et perfekt plankebord som passer til lige præcis dit hjem! Men vidste du, at det faktisk var muligt at lave dit eget plankebord til en overkommelig pris og uden de store håndværksmæssige egenskaber?

Der er mange fordele ved at købe bordet udefra – men der er bestemt også fordele ved at lave det selv! Er du i tvivl om hvad du skal vælge? Læs min guide til hvorvidt du skal købe plankebordet eller lave dit eget!

DIY plankebordet – fordele og ulemper:

Hvis du vælger selv at lave dit plankebord, så vil der først og fremmest komme en charme som du sjældent kan få ved købte plankeborde. Du kan ligeledes selv vælge hvilken træsort det skal være, hvor mange træbrædder der skal være, hvor brede dine brædder skal være og hvilken olie du vælger at lakere dit bord med. På den måde har du mulighed for at gøre det meget personligt og få det til at passe ind i lige præcis dit hjem.

Ulempen ved at lave bordet selv er, at du højst sandsynligt skal bruge nogle værktøjer du ikke lige kan finde i din egen lille værktøjskasse. Når brædderne skal slibes, kan det nemlig være en rigtig god idé at bruge en slibemaskine, da sandpapir godt kan trække hele dit projekt i langdrag. Så undersøg gerne inden du går i gang, om du har mulighed for at anskaffe dig eller låne en slibemaskine – medmindre at du selvfølgelig ikke har noget imod at slibe brædder til den lyse morgen.

Det købte plankebord – fordele og ulemper:

Vælger du at købe et plankebord som allerede er lavet, så er fordelen at du sparer rigtig meget tid! Et plankebord kan godt være et længere projekt, og hvis ikke man har tiden til dig kan det hurtigt blive et rigtig øv-projekt. Derudover skal du heller ikke ud og anskaffe dig alt muligt værktøj.

Ulempen ved at købe et plankebord er, at den personlige charme forsvinder. Muligheden for at skræddersy dit plankebord ned til mindste detalje er heller ikke muligt med det købte bord – dog tilbyder mange plankebords-udbydere at lave dem efter dine egne mål!

0 votes