Sundhed i mediebilledet

Vi danskere er vilde med sundhed. Lige så vilde som vi er med sundhed, lige så vilde er vi med medier. Medieforbruget er utroligt stort herhjemme, og det er ikke uden grund. Medierne er lettere tilgængelige end nogensinde før. Og markedet af streamingtjenester og online services stiger konstant. Der dukker hele tiden nye sundhedsprogrammer op. Og selvom det kan være spændende at følge med i, er der ofte tale om tv, hvor underholdningsværdien er vægtet højere end formidlingen af sundhed. Vil du se programmer, der gør dig klogere på din egen sundhed så vælg tv med fokus på sundhed, som kan ses på umahro. Umahro er et sundhedsunivers med en faglig og videnskabelig karakter modsat mange andre medieplatforme. 

Hvad har medierne gjort for vores sundhed?

I den moderne verden er fokusset på sundhed rigtig stort. Medierne er helt sikkert en del af årsagen hertil. Var det ikke for medierne, blev vi ikke dagligt bombarderet med tips og tricks om sundhed og velvære for krop og sjæl. For slet ikke at tale om de kropsidealer som medierne i disse år bliver beskyldt for at fremvise. Det kan være vanskeligt at forholde sig til de mange indtryk som udsendes via medierne, og det kan være noget nært umuligt at opfange dem alle helt korrekt. Derfor kan det altid betale sig at være kritisk, når du ser indhold omhandlende sundhed.

Sundhed som underholdning

Som allerede nævnt laves der rigtig mange sundhedsprogrammer, hvor underholdningsværdien er fokuspunktet. Det kan f.eks. være dokumentarprogrammer, hvor man følger en eller flere sygdomsramte personer. Sådanne programmer laves der rigtig mange af, og seerne elsker dem. Når man i en dokumentar følger bestemte personer helt tæt, bliver programmet ofte rigtig følsomt. Programmet kommer derved ofte i højere grad til at handle om de sygdomsramte personer fremfor den egentlige sygdom. Det gør dog ikke det store for den almene seer, hvis følelser for alvor bliver vækket til live af at se mennesker leve under sørgelige vilkår. Men hvis man eftersøger tv-programmer, hvor det er sundheden, som er i fokus, bør man gå uden om sådanne programmer.

0 votes