Brug epoxy maling til hjemmet

Epoxy maling er til dig der ønsker et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv enten i privaten eller på arbejdet. Tidligere har epoxymaling primært været brugt i industrien i vækststeder, lagerhaller og produktionshaller, men har de senere år vundet indpas i private hjem. Forbrugerne har fået øjnene op for de unikke egenskaber epoxymaling indebærer og de muligheder der er for at anvende epoxymaling.

epoxy maling

Blanding af epoxy

Epoxy er en tokomponent blanding og består af en base og en hærder der skal blandes præcist for at få til at hærde og tørre op som man ønsker. Hos eksempelvis Ekomposit kan du købe epoxy med en potlife på 20, 40 og 90 minutter. Potlife betyder den tid epoxy er om at tørre op og hærde. Når du blander base og hærder skal du sikre dig at de er blandet godt. Blandingen kan med fordel foretages med et malerpiskeris på en skruemaskine.

Maling med epoxy

Når du maler med epoxymaling skal du sørge for at gulvet du maler på er rent, tørt og fri for fedtpletter. Derudover skal gulvets overflade være en anelse ru, så malingen hæfter ordenligt. Hvis det er helt blankt trægulv slibes det let med sandpapir og betongulv skal have en tur med diamantsliberen. Når du maler skal du male vådt i vådt og epoxymalingen skal gerne påføres i to lag. Hvis det når at tørre, inden du er færdig kan du risikere at der forekommer farveforskel.

Hvor kan du bruge epoxy maling?

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, for hvor du kan bruge epoxymaling. Epoxy kan påføres de fleste gulvtyper herunder træ og beton. Det åbner for mulighederne om at bruge epoxy i store dele af hjemmet, hvilke også indebærer vådrum, da epoxy kan males direkte på en pudset væg uden på dampspærren. Udenfor huset er vækststedet et ganske oplagt rum at lægge epoxygulv i. Det er gulv der typisk skal kunne modstå de fleste former for syrer, kemikalier, olier og fedt. Hvis du spilder på epoxy gulv skal du blot tørre op med en vådt klud, og det vil ikke efterlade mærker. Det er et gulv der skal kunne tåle stort slid, hvis eksempelvis plæneklipperen skal holder der, eller man taber værktøj eller generelt bare har meget arbejdsgang i værkstedet.

0 votes