Panorama test – hvad er det?

En Panorama test er en gentest, som undersøger fosterets DNA, gennem en blodprøve fra moderen. Testen tjekker for flere syndromer og kromosomfejl hos fosteret. En Panorama test går også under navnet NIPT, som står for “Non-Invasiv Prænatal Test”, da den som sagt bliver udført gennem en blodprøve fra moderen, og er derfor uden øget risiko for abort. Testen går ind og laver et risikoestimat for, om der er lav eller høj risiko, for at fosteret har en kromosomfejl. Testen er derfor ikke diagnostisk, og hvis du får et højt risikoestimat for kromosomfejl, skal der en fostervandsprøve til, for at stille den korrekte diagnose. En Panorama test kan blive taget fra uge 9+0, og du får derfor rigtig tidligt i graviditeten en vished omkring dit fosters helbred. 

Gentest – hvorfor skal jeg få det? 

Der findes flere slags gentests, og fælles for dem alle er, at de er informationsrige, og sørger for, at du er så oplyst som overhovedet muligt. Og i denne verden vi lever i, er information berigende. Med en gentest som Panorama testen bliver du så belyst, som du kan, og dermed kan tage beslutninger med så meget information der findes. Udover eventuelle beslutninger som skal tages, giver gentests dig mulighed for at planlægge og forberede dig på fremtiden – ud fra de bedste kriterier. Ydermere kan gentests give en vis tryghed i graviditeten, da jo mere du ved, jo mere sikker vil du være. Det er ingen hemmelighed, at forældre er beskyttende overfor sine børn. Så hvorfor ikke gøre alt hvad du kan, så tidligt som muligt, for at få vished om dit barns helbred? 

Hvor kan jeg få en Panorama test (NIPT)? 

Ultralydklinikken for Gravide er en privat scanningsklinik, som ligger i hjertet af København. Scanningsklinikken er faktisk den første privat scanningsklinik i Danmark, og alle ansatte har en lang årrække ekspertise på bagen. Du er derfor i trygge hænder hos Ultralydklinikken, og så er du sikret den bedste behandling og scanning. Udover en Panorama test, tilbyder de flere gentests og scanninger, som kan være med til at skabe tryghed og information i din graviditet.

0 votes