Hvad er balayage?

Balayage er en metode, hvor frisøren laver en ‘udgroning’ fra starten af, og derfor frit lysner eller farver striber direkte i håret. Dette bliver gjort i fri hånd, for at skabe et naturligt og tilfældigt spil i håret. ‘Udgroningen’ gør, at selv mørkhåret kan benytte sig af metoden, og stadig have hår, som ser naturligt ud. Balayage er en meget metode, som får striberne til at se naturlige ud, og det blendes godt sammen med dit eget hår. Det giver et flot spil i håret, som gør det ser mere friskt ud. Metoden bliver ofte brugt hos mørkhåret, som ønsker at lysne og skabe et naturligt spil i håret, uden det ødelægger og skader håret. Det er en process, som går ind og lysner de enkelte hårstrå, hvor der skiftes imellem lysnet og ikke lysnet hår. Og det er denne frie farvning af håret, som giver det, dets naturlige udseende – som mange efterspørger. 

Kan man få balayage uden brug af kemikalier? 

Balayage behøver ikke være med kemikalier. Man kan sagtens få lavet balayage hos grønne frisører, som altså ikke bruger kemikalier, når de farver hår. Det bliver altså farvet uden brug af ammoniakdampe. På den måde skabes der gode rammer omkring dit hår og frisørerne, som der arbejder med det hver dag. Da balayage er en teknik, som går ind og lysner hårstråene, behøves der ikke kemikalier, for at få et holdbart og flot resultat. 

Hvad koster det at få lavet balayage? 

Priserne for balayage svinger fra frisør til frisør, men det lægger regelmæssigt fra 1500,- og opad. Det skal dog huskes, at balayage er en metode, som ikke behøves at vedligeholdes særligt tit, som gør at flere faktisk først får behov for at få farvet hår efter 9-12 måneder. På denne måde sparer man penge i det lange løb, selvom det godt kan virke som en stor regning på én gang. Metoden er derfor oplagt til dig, som ønsker naturligt, lysnet hår, som ikke behøves en tur til frisøren hver tredje måned.

0 votes