Sådan vælger du den perfekte seng

Værdien af en god nattesøvn bør ikke undervurderes. God søvn er nøglen til en god start på dagen, så du er frisk til at tage på arbejde eller ordne andre opgaver, som skal klares. Derfor er det utrolig vigtigt, at du vælger den helt rigtige seng til dig. Her er nogle tips til hvordan du vælger den perfekte seng. 

Test din seng

Hvilken seng, der er perfekt til dig, afhænger af din vægt og højde. Hvis du skal købe en seng sammen med din kæreste bør I overveje at købe 2 forskellige madrasser, hvis der er stor vægtforskel mellem jer. Væggen afgør nemlig hvor hård eller blød en seng, som du bør vælge. Det er også en god idé at teste sengen. Nogle senge hjemmesider tilbyder gratis returret efter en testperiode. Du kan også besøge en butik eller et showroom, hvor du ofte kan få lov til at ligge i sengen. 

Vælg en seng med mange anvendelsesmuligheder

En sengs primære funktion er selvfølgelig, at man skal sove i den, men en god seng kan også have mange andre anvendelsesmuligheder. Hos norliving kan du blandt andet købe en seng med opbevaring, så dit værelse ikke ser rodet ud. Derudover kan du købe en sovesofa, så du både har en sofa og en seng. Du kan også vælge en seng med en justerbar madras, der kan rykkes op, hvis du vil læse en bog eller et blad. Alt dette er med til at gøre dit soveværelse til et rarere sted at være.  

Vælg den rigtige størrelse

Senge kan også købes i mange forskellige størrelser. Nogle anbefaler, at man køber en seng, der er ca. 20 cm længere end den, der skal sove i den. Du kan vælge at give dig selv og kæresten maks plads med en 180×200 dobbeltseng, men hvis dit soveværelse er meget småt så kan de være en god idé at købe en lille dobbeltseng eller en trekvartseng i størrelsen 120×200 eller 140×200. En trekvartseng er også et godt valg som enkeltseng, hvis du gerne vil forkæle dig selv med ekstra plads.  

0 votes