Skab musikalsk interesse med bongotrommer

Indenfor musikkens verden findes der uhyre mange klassiske, sjove, nye og mærkelig instrumenter. De instrumenter som vi synes er klassiske i vores land, er måske ikke det samme hvis du tager til Asien, Sydamerika eller Afrika. Her ville vi måske mene at deres instrumenter var en del anderledes sammenlignet med vores, men idéen er den samme. 
For at tage et eksempel, så har vi jo den gode gamle klassiker som alle kender, nemlig guitaren. Her er der blevet lavet andre versioner af dette instrument, som alligevel godt kunne ligne den, men alligevel ikke er helt det samme med hensyn til lyden. Det næste kunne være en ukulele, som er af hawaiiansk afstamning og kan minde lidt om en lille håndholdt guitar som ikke vejer meget. Et andet eksempel kunne være de helt almindelige trommer som vi alle kender og elsker. Hertil har Sydamerikanerne kommet op med en bongotromme, hvilket er et instrument som vi ikke kan få vores arme ned over. 

Bongotrommens opståen

Man er desværre ikke helt sikker på hvor at bongotrommen helt præcist stammer fra. Det første sted hvor det blev dokumenteret at bongotrommen har været i brug, har været i den østlige den af Cuba i det sene 1900 tal, hvor den blev brugt til de meget populære musik genre i sin tid og blev hurtigt gjort til et meget populært instrument i Sydamerika. Dog er der flere og flere forbindelser i forhold til afro-cubansk historie som mener, at bongotrommen stammer fra Central Afrika, da der er mange andre instrumenter som sagtens kunne minde om bongotrommen, som også stammer fra samme område. Kilderne siger at det sagtens kunne være fra Congo, hvilket også er grunden til navnet på trommen nemlig ligger så tæt op ad selve landet. Men selvom at bongotrommen så kommer fra Congo/Angola området, så kom instrumentet over til Cuba, hvor det blev videreudviklet nogenlunde til det vi ser i dag. Her mener nogle historikere mener, at den 2 delte bongotromme først kom senere hen.

Popularisering af bongotrommen

Da instrumentet kom ind i den cubanske musik, så blev den meget hurtigt til et populært og vigtigt element i musikken derfra. Trommen fik så også forskellige modificeringer efter dette, hvor nogle var større end andre, spændt hårdere i læderet eller havde en bredere plade, om alt sammen kunne være med til at give en anderledes lyd. Bongotrommen producere nogle forholdsvis høje lyde og skal spilles på den helt rigtige måde. Det gøres ved at man holder den mellem benene, hvor den største af de 2 trommer, skal stilles sådan, så du bruger din foretrukne hånd til at spille på den med. Måden man spiller på en bongotromme på, er ved at bruge fingrene og/eller håndfladerne til at spille på kanten af, som giver lyden af Congo. En bongotromme er helt ideel når det kommer til det historiske perspektiv, samtidig med at den er utrolig let og spille på. Hvis dette har fanget dig og du lige nu ikke kan vente på at spille på din helt egen bongotromme, så køb en hos Drumlimousine i dag.

0 votes