Velkommen til!

Hej alle sammen!

Her i det første indlæg vil jeg fortælle lidt overordnet om mig selv og mine rejser gennem tiden.

Min første rejse til Afrika var jeg på da jeg var 17 år. Jeg droppede ud af gymnasiet, for at kunne udleve min drøm om at rejse og jeg havde heldigvis opbakning hjemmefra. Jeg fik mig et job på et hotel til en start som kunne betale for min kost og logi og gav en smule fritid til at opleve lidt. Efter et halvt år på hotellet begyndte jeg at komme med ud på nogle safariture med gæsterne som en slags ”hjælpeguide”. Det her job skulle vise sig, at være starten på en kæmpe oplevelse og et hav af muligheder for mig, da skandinaviske ansatte åbenbart var meget eftertragtet, grundet en stigning i skandinaviske turister hertil.

Safari-tur-elefanter

Jeg kom hurtigt til at fungere som en slags oversætter for de skandinaviske turister på hotellet i alle mulige situationer. Jeg hjalp til hjemme på hotellet hvis der var brug for det ,jeg var med på safariture og andre spændende udflugter. Som 19-årig tog jeg hjem til Danmark og arbejde et år for at spare lidt ekstra op, men efter det år ville jeg bare afsted igen!

Da jeg tog afsted for anden gang tog jeg til Zimbabwe og Botswana og fik igennem mit netværk fra sidste rejse, igen et rigtig godt job. Her oplevede jeg igen utrolig mange spændende ting i form af forskellige ture, en hel masse fantastisk natur og ikke mindst dyreliv. Derudover mødte jeg utrolig mange nye mennesker hele tiden, hvilken jeg fandt utrolig fedt. Kulturen her er så anderledes end hjemme i Danmark på den fede måde. Alle er super gæstfrie og virkelig søde, og så sætter de stor pris på selv de mindste ting. En gang imellem var jeg med en gruppe guider ude i de små landsbyer for at hjælpe med at bygge nye huse, brønde til vand og andre småting. Livet i landsbyerne er utrolig barsk og kun de stærke overlever, grundet den minimale mængde mad og medicin der er tilgængeligt. Det er lidt uhyggeligt at et land kan være så mange år bagud i forhold til Danmark, og at se hvor stor betydning teknologi og økonomiske midler har! Jeg var i Zimbabwe og Botswana i fire år, og kom altså først hjem for ca. to år siden for at arbejde lidt igen og få en solid opsparing. Sidste år havde eg så kontakt med den gruppe jeg var ansat af første gang jeg var i Sydafrika, og de ville gerne have mig derned igen i en fast stilling. Det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, og valgte at flytte permanent til Sydafrika for at leve og arbejde. Indtil videre er jeg kun blevet bekræftet i, at det var det helt rigtige valg og jeg nyder min hverdag her i varmen med alle de oplevelser der hører til. Her på bloggen vil der komme indlæg op, om de forskellige oplevelser jeg har og min hverdag i Sydafrika!

Over and out, Stefan

safari tur afrika

4 votes