Brug gasflasker i stedet for kul, når du skal grille

Mand der griller på gasgrill

Der er intet bedre end et lækkert grillmåltid sammen med familien, når sommeren er på vej, og solen står højt på himlen. Det skaber en helt særlig stemning at grille, og mange danskere har endda en stor passion for det. Det er et køkkenredskab som er uundværligt i et hvert dansk hjem, hvis i vil have en komplet fuldendt sommer.

Du kan få flere forskellige grilltyper, og en særligt populær variant er gasgrillen. Før i tiden brugte mange i Danmark kulgriller, men nu ses gasgrillen, som kører på gasflasker, en hel del oftere. Det er også let at få fat i gasflasker til din grill, så den fungerer, når du skal bruge den. Du kan se mere information om gasflasker her, hvis du skal have lageret fyldt op til sommer.

3 forskellige grilltyper

Der findes som sagt et hav af forskellige grilltyper, og hvis du skal købe en grill for første gang, er det vigtigt at vide, hvad der adskiller dem, så du kan finde den rette til dig. Her er der et overblik over 3 forskellige grilltyper, du kan købe i Danmark.

  1. Gasgrill: En gasgrill har den store fordel, at den tænder meget hurtigt op, så du er klar til at varme dit kød op på ingen tid. Desuden er gas også en mere miljøvenlig løsning end, hvis du for eksempel bruger kul. Du skal dog være opmærksom på, at gasgriller er dyre at købe og tunge at flytte rundt på.
  2. Kulgrill: En af fordelene ved at bruge en kulgrill er uden tvivl den stemning, det skaber. Det er ofte lugten af røg fra kullet, som forbindes med sommer og grill stemning og skaber den helt rigtige atmosfære. Desværre er en kulgrill en smule langsom at tænde op for, og derfor kan der gå noget tid, før der kommer mad på bordet. Du kan heller ikke selv regulere varmen, som du kan ved en gasgrill.
  3. Elektrisk grill: Hvis du har en altan, hvor der ikke er plads til en større grill, så er en elektrisk grill et rigtig godt alternativ. En elektrisk grill er lille og let at opbevare, men der er selvfølgelig begrænset med plads, hvis du skal grille til mange på en gang.
0 votes