Det er ikke længere kun irere og hårdkogte privatdetektiver i knaldromanerne, der drikker whisky. Den stærke alkoholiske drik er et fast inventar i barskabet hos mange danskere og er en af de bedste alkoholiske drikke at få serveret ren. For at få den optimale smagsoplevelse, er der dog et par forholdsregler, du bør tage dig. Ellers risikerer du at spilde de gyldne dråber og ikke få meget andet end en voldsom kradsen i halsen ud af dine hårdt tjente penge.
Køb en kvalitetswhisky
På dagens marked er det heldigvis et relativt taknemmeligt job at finde en god whisky. Der er nemlig et utal af dygtige og prisvindende producenter, der konkurrerer om de kræsne whiskykunders gunst.
Et whiskymærke, der har opnået stor international anerkendelse, er Stauning Whisky fra Vestjylland. På bare et årti er Stauning Whisky gået fra at være en hobbyproduktion til at blive nævnt i samme flæng som nogle af verdens bedste whiskyer. Andre anbefalelsesværdige mærker er Bowmore og Ardbeg.
Få den optimale drikkeoplevelse
Når du har fået købt dig en god whisky og sat dig komfortabelt til rette, kan du med nogle simple fif få en bedre smagsoplevelse. Det første er rent mentalt. Vælg et lækkert glas, så du kan nyde den flotte gyldenbrune farve. Det visuelle spiller også ind på hjernens fortolkning af smagen, og et veldesignet whiskyglas vil kunne lade dig nyde whiskyens gyldne nuancer, inden du tager den første tår.
Har du købt en kvalitetswhisky, bør du drikke den rent. I hvert fald den første tår. På den måde får du den smag, som producenten har arbejdet hårdt for at komme frem til. Det kan dog sagtens vise sig at være lidt for stærkt. Et ofte anvendt trick ved whisky af en høj procent er at tilsætte nogle få dråber helt almindeligt postevand. Det ligger en lille dæmper på alkoholen og lader whiskyens øvrige smage komme til sin ret.
For at få den helt optimale smag frem bør du først dufte til whiskyen, og når du tager en tår, lade den blive i munden et øjeblik. På den måde aktiveres alle smagssanser.