Hvad er botox, og hvordan virker det?

Alder er en størrelse, som vi mennesker ikke kan ændre. Kroppen følger med alderen, og jo ældre vi bliver, jo ældre bliver vores kroppe også. Dette betyder, at der medfølger visse ændringer i kroppens udseende. Disse ændringer i udseendet kunne for eksempel være rynker. Nogle kan føle, at rynker får dem til at se ældre ud, end hvad de måske føler sig indvendigt. Grundet dette ønsker de at få fjernet rynkerne, eller i det mindste få dem til at se mindre fremtrædende ud i ansigtet. Nogle kan måske også føle, at rynkerne får dem til at se sure eller kede af det ud, selv om de måske ikke er det. Dette kunne også være en årsag til et ønske om at få fjernet rynker midlertidigt. Det er her, at botox kommer ind i billedet.

Botoxes grundlæggende funktion

Botox anvendes af mange mennesker til eksempelvis at formindske eller midlertidigt fjerne rynkerne i ansigtet. Botoxes grundlæggende virkning er, at den går ind og lammer bestemte muskler netop i de områder, man gerne vil have fjernet rynker. Musklernes evne til at trække sig sammen formindskes, når botox indsprøjtes. Herved reduceres rynkernes synlighed i ansigtet. Områderne, hvor botox tit anvendes og indsprøjtes, er i panden, omkring øjnene eller ved mundvigene. Man få foretaget botox behandling i bl.a. København til overkommelige priser.

Resultater efter behandling med botox

Efter at have fået behandling med botox, skulle man gerne kunne se, at huden er blevet glattere, og rynkernes synlighed er blevet reduceret. Resultaterne efter botox behandling kan ofte ses efter 3 til 8 dage. I nogle tilfælde kan der gå 2 til 3 uger, før man kan se en effekt. Indsprøjtningen af botox skal gentages flere gange årligt, da behandlingens effekt kun varer i 3 til 4 måneder.

Findes der bivirkninger ved behandling med botox?

Da menneskekroppen er forskellig fra menneske til menneske, er det svært at forudse, hvordan indsprøjtningerne af botox vil påvirke musklerne hos en bestemt person. Man kan komme ud for, at indsprøjtningerne ikke har lige præcis den effekt, man ønsker sig. Generelt er der ikke mange bivirkninger ved botox, og de er ret usædvanlige.

0 votes