Husk at få styr på din støddæmper på din bil

Støddæmperen på din bil sørger for at skabe en stabil og behagelig kørsel. De færreste bilister tænker over støddæmperen til daglig, men det har en utrolig vigtig funktion. Dermed kan det også føre til mange dårlige oplevelser, hvis støddæmperen ikke virker. Støddæmpere varer ikke for evigt og skal derfor skiftes en gang imellem. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke altid mærker det, hvis en støddæmper er defekt. Derfor er det en god ide at få tjekket din bils støddæmpere, når din bil alligevel er til service.

Det er nemt at få udskiftet bilens støddæmpere

Det behøver hverken være besværligt eller dyrt, at få skiftet bilens støddæmpere. Se bare her: https://www.quickpot.dk/autoreparation/stoeddaemper/

Og der er god grund til at få skiftet støddæmpere i bilen, hvis de er defekte. Det går nemlig ud over bilens køreevne og skaber unødvendigt slid. Derfor skal støddæmperne skiftes, hvis de er defekte:

  • Det går ud over din bils køreevne.
  • Du kan få uens og unødvendigt dækslid, da hjulet ikke kører jævnt på vejen.
  • Bilens stabilitet bliver påvirket.
  • Støddæmperen bliver utæt – det vil sige, at der løber en olielignende væske ud af den.

Tjek op på støddæmperne jævnligt

Det er vigtigt at få tjekket støddæmpere på sin bil jævnligt, da defekte støddæmpere kan skabe en dårlig stabilitet i din bil. Men ofte mærker man det ikke, hvis bilens støddæmpere er defekte. Mange oplever at køre rundt i lang tid uden at vide, at deres støddæmper er gået i stykker. Derfor er det en god ide, at få bilen tjekket hos en professionel, som kan vurdere, om det er tid til at skifte støddæmper. En professionel har det rigtige udstyr og er i stand til at vurdere, hvornår støddæmperen skal skiftes. Det kan give dig en ekstra sikkerhed, når du skal ud på de danske veje.  

Tegn på at din støddæmper skal udskiftes:

  • Der løber olielignende væske ud af støddæmperen.
  • Din støddæmper er rusten.
  • Bilen er sværere at manøvrere.
  • Hjulet hopper henover asfalten (Ikke alle, der mærker dette).
0 votes