Jagttøj til den skarpeskydende jæger

jagttøj

Mange jægere har personlig erfaring med, at de fleste former for vildt har fremragende høre- og lugtesans, og derfor kan være særdeles vanskelige at snige sig ind på. Der findes mange tricks inden for jagthobbyen her, såsom at tage bestik af vindretningen, sørge for at træde i den ene fods fodspor med den anden osv. Vildtet har dog også øjne at se med. Selv om bl.a. råvildt har en relativt grovkornet synssans, kan det altså for de fleste jægere alligevel betale sig at tænke over, om de også er dækket ind på synssansen.

Jagttøj med fuld dækning

Behovet for jagttøj i jagtsæsonen modsvares af et bredt udbud af produkter på markedet. Hos Iversen-import.dk finder du et bredt udvalg af alt inden for jagttøj. Med dette rette jagttøj er der i princippet mulighed for at dække sig fra top til tå: Der eksisterer vitterligt alt fra huer og sko – både i camouflage og helt almindelig jagtfarver.

Ved valg af jagtbeklædning er der nogle overvejelser, som er værd at huske på:

  • Selv om det danske klima er tempereret, afhænger jagttøjets effektivitet stadig i høj grad af den nøjagtige årstid. Et farvemismatch med sneen eller de visne blade kan sætte den camouflerende effekt over styr. Tøjet bør altså købes med et bestemt vildnis i tankerne.
  • Det rette jagttøj er ikke støjende. Almindeligt tøj i, der ikke er tilrettet jagt, kan bidrage til unødvendigt støj, hvis der fx for modens skyld er tilføjet en hel masse (ikke-rustfrie) lynlåse. Tag derfor bestik af, om tøjet egner sig til jagt inden købet.
  • Nogle former for camouflagetøj er enten tilrettet jagt med bue eller gevær. Forskellen kan her særligt mærkes ved brug af affyringsmekanismen. Riffeljægerens jakke kan være designet med rekyl i tankerne, mens bueskyttens jakke giver plads til buestrengen.

Husk også de ikke-funktionelle krav

Udover de funktionelle krav ovenfor er det selvfølgelig også vigtigt, at man befinder sig godt i camouflagetøjet. For nogen er det måske lidt grænseoverskridende at begive sig ud i skoven i “fuld harnisk”. Hvis et fuldt sæt er for meget, er der ingen skade i blot at eksperimentere med en camouflagehue og nogle handsker og se, hvordan det fungerer for en.

0 votes