Hvad er en hindeløsning?

En hindeløsning er naturlig måde at sætte en fødsel igang. Dette sker ved at livmoderhalsen masseres indvendigt, hvilket løsner fosterhinderne fra livmodervæggen. Det er vigtigt, at vide, at hindeløsning kan forårsage smerter, men der er ikke nogle alvorlige bivirkninger. Det er ganske ufarligt. 

Man kan sagtens få hindeløsning gennem det offentlige, men det kan være en fordel at anvende en privat jordemoder til hindeløsning, som for eksempel Privat Jordemoder Stine Roswall. Hos en privat jordemoder kan du ofte få flere hindeløsninger i træk, hvilket har vist sig at være effektivt.  

Hvorfor få en naturlig hindeløsning?

Der er flere forskellige grunde til, at gravide vælger at få en naturlig hindeløsning. Hindeløsning anbefales blandt andet til gravide, der skal til at igangsætte fødslen med medicin. Når fødslen sættes i gang med medicin, udsættes både moderen og barnet for diverse uønskede bivirkninger. For at undgå dette anvendes en naturlig hindeløsning. Med hindeløsning får man mulighed for at starte fødslen selv. Det er dog ikke sikkert, at hindeløsningen vil virke. 

Kort fortalt, så foretages en naturlig hindeløsning ved, at din jordemoder sætter sine fingre op i din livmoderhals og ind i livmoderen, hvor livmoderhalsen masseres for at løsne fosterhinderne. Dette gør, at kroppen frigiver et hormon, der kan sætte fødslen igang. Derfor er hindeløsning en naturlig måde at igangsætte fødslen. 

Hvornår fås en naturlig hindeløsning?

Det optimale tidspunkt at få en naturlig hindeløsning, er når man er tæt på termin. Dette skyldes, at sandsynligheden for at det virker er betydelig mindre før termin. Derfor tilbyder nogle jordemødre ikke naturlig hindeløsning før termin, men du kan ofte finde nogle jordemødre, der gerne vil gøre det før termin. 

I nogle tilfælde vil en naturlig hindeløsning ikke være en mulighed. Livmodermunden skal for eksempel være ca. 1 cm for, at det kan lade sig gøre. Derudover foretages en naturlig hindeløsning ikke, hvis barnet ligger med numsen nedad eller hvis moderkagen ligger lavt, så den muligvis kan blokere barnets vej ud.  

0 votes