Håndsprit uden dispenser er en dårlig ide

Pleje og hygiejne er mere vigtigt end aldrig før og derfor er håndsprit en perfekt “hjælpende hånd” både for privatpersoner men også på arbejdspladser og institutioner. Oftest glemmer man dog den meget væsentlige håndsprit dispenseren. Denne del er vigtigt for at opnå bedst mulige hygiejne og for at håndspritten bliver på sin plads. Håndsprit dispenseren gør, at du undgår spild af håndsprit og at man ikke eventuelt kan undgå at røre ved pumpen, i sær hvis du bruger en automatisk, elektronisk dispenser til håndspritten. Disse er meget populære, da man blot skal aktivere sensoren med en håndbevægelse for at få håndsprit. Dermed undgår man at røre ved pumpen og sprede bakterier. 

Hvem og hvor burde man bruge en håndsprit dispenser? 

Alle burde have en hånddesinfektion med sig, dog er det vigtigste at erhverv og institutioner gør brug af håndsprit og dertil også håndspritdispenser. Hovedsagligt er det disse arbejdspladser som burde have en hånddesinfektion med dispenser tilgængeligt: 

  • butikker 
  • kontor 
  • klinikker 
  • skoler 
  • plejehjem 
  • stationer 
  • cafeer og restauranter 

Har din arbejdsplads derfor ikke hånddesinfektion med tilhørende håndsprit dispenser tilgængeligt, bør du snakke med med din arbejdsgiver om vigtigheden at gøre brug af dette, for at beskytte arbejdspladsens alle medarbejdere. Skulle du af en eller anden grunde være usikker på hvilken håndsprit dispenser I skal bruge kan du læse mere om emnet på https://haandspritdispensere.dk/. De har nemlig den helt rigtige løsning uanset jeres behov. 

Forskellige typer håndsprit dispenser

Hvis din håndsprit dispenser skal være af god kvalitet, anbefales at købes fra tyske König & Meyer, som er kendte for deres gode kvalitet af håndsprit stativer og dispensere. Modellerne på håndspritdispenserne fra König & Meyer hedder 80300, 80310 og 80315. Alle modeller har en højde på 1020 mm med mindre det er en vægholder til håndsprit som monteres på væggen. Håndspritstander er lavet ud af stål for bedre holdbarhed med fod som gør at standen ikke bevæger sig når man tager håndsprit. Derudover har alle håndsprit dispensere, uanset om det er vægholder eller stand, en drypbakke som kan fjernes ved rengøring. Dispenseren har også en klemme til fastgørelse af desinfektionsflasken. På den måde sidder håndspritflasken ordentligt på plads i dispenseren hele dagen. Når flasken er tom kan man nemt skifte den ud til en ny håndspritflaske. 

Hvor mange håndsprit dispensere skal man bruge? 

Antallet håndspritdispensere, på for eksempelvis en arbejdsplads, kommer meget an på hvor stor pladsen er. Er det opdelt i flere områder eller kontor, vil en god start være 1 eller 2 til hvert område, samt 1 udenfor toilettet anbefales også. Dette fordi at hånddesinfektion skal være tilgængeligt for alle. Håndspritdispenseren skal bruges jævnligt for at dræbe bakterier som forekommer på blandt andet håndtag og tastatur. Lav en liste men antallet dispensere I skal bruge og hvilken model inden I laver en bestilling. På den måde, sikrer I jer at alle kontor og områder er dækket ind med en håndsprit dispenser. 

0 votes