Rejse til Tanzania og Zanzibar

Tanzania, en eksotisk perle i Sydøstlige Afrika

Valget faldt på Tanzania!

Mine forældre har i længere tid spekuleret på hvilken ferie vi som familie skal tage på til sommer. Vi er seks mennesker tilsammen. Mine forældre, mine bedsteforældre, min søster og jeg. Da mine bedsteforældre for nyligt har haft guldbryllup har de bestemt sig for at byde hele familien på en ferie til sommer. Valget faldt på Tanzania, da det land skiller sig ud blandt landene i Afrika og har nogle seværdigheder der er ud over det sædvanlige. Blandt andet har de Kilimanjaro, Zanzibar og safari. Før vi tog afsted hjemmefra har vi undersøgt hvad vi vil bruge vores tid på i Tanzania. Min søster og jeg er som regel rigtig glade for vand, imens mine bedsteforældre godt kan lide den historiske by og at opleve kulturarven i Tanzania.    

Hoteller i Tanzania og Zanzibar

Vores rejsebureau tilbød en række hoteller at vælge mellem på Zanzibar. Med 3, 4 og 5 stjernede hoteller kan man sige at niveauet er højt. Det er faktisk lidt op til en selv, hvordan man vil bo. Nu hvor vi var afsted i Tanzania med min familie, var det oplagt at vælge et lækkert familievenligt hotel. Hotellet havde både en luksuriøs pool og sportsplads vi kunne opholde os på. Hvis jeg var afsted med vennerne, kunne man også leje billigere hoteller tæt på standen. Rejseselskabet har undersøgt hvilke hoteller der henvender sig til hver målgruppe og derfor kan de anbefale hvilket hotel der passer bedst til os som familie.

Strande på Zanzibar

Strandene på Zanzibar har meget at leve op til. De bliver af mange udråbt som nogle af de bedste i verden. Havet er lækkert og har en smuk turkisblå farve og de hvide sandstrande er bløde og behagelige at ligge på.

Der er rig mulighed for familier og andre at solbade og nyde det lækre hav ved stranden. Vi benyttede blandt andet muligheden for at dykke og snorkle i havet. Selv om havet er ganske fredeligt, så er der muligheder for at opdage nogle fantastiske havdyr, såsom sjældne eksotiske fisk og havskildpadder.

Aktiviteter på Zanzibar

Som sagt er der mange ting man kan tage sig til på Zanzibar. Dykningen og snorklingen gør at man kan se de mange smukke koraller, der er fyldt med spændende farverige fisk. På Zanzibar er der mange forskellige aktiviteter at vælge imellem. F.eks. kan man komme til at svømme med delfiner, tage ud på safari, besøge steder hvor kæmpeskildpadder lever frit og møde aber i regnskoven.

Den gamle bydel Stone Town er særdeles interessant for mine bedsteforældre. Den farvestrålende kultur afspejler deres gamle historie i landet og de historiske bygninger, samt smalle gader giver byen et charmerende look og gør at den er et besøg værd.

Mens f.eks. Italien er kendt for deres pizza og gode vin, er Zanzibar i Tanzania meget kendt for sine krydderiplantager. Hvis man besøger Zanzibar anbefales det også at man giver disse plantager et besøg, da det er meget interessant at se hvordan krydderierne bliver fremstillet til de produkter vi kender dem som derhjemme.  

Jeg anbefaler Zanzibar   

For dig som er interesseret i en god historie, rig kulturarv og smukke og solrige strande, så er så er en rejse til Tanzania og Zanzibar en meget god rejse til dig. Zanzibar er børnevenlig med sine dejlige strande og ikke mindst gode mad, imens den gamle by og dens seværdigheder var med til at tiltrække den ældre generation.

God rejse til Zanzibar!

Stefan

0 votes