Dette skal du huske, når du køber brugt bil

Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, at du tjekker bilen ordentligt igennem, inden du køber den. Det kender som regel ikke bilens historie, og har derfor kun den tidligere ejers ord for, hvordan bilen har været behandlet. Hvis du skal købe brugte biler, er det derfor en god idé at kigge på et marked, hvor du ved mange handler brugte biler, som fx på online bilportaler.

Når du har fundet den rette bil

Du har gennem et bilmarked fundet den rette bil, og du har måske endda forelsket dig rigtig meget i bilen gennem flotte billeder og en god salgstekst. Glem alt dette, når du skal ned og se bilen. Når du skal ud og se den eller de biler, du overvejer skal du forholde dig meget kritisk til dem. Vælg en tørvejrsdag, hvor du tydeligt kan se bilen efter i de små detaljer. En våd bil fremstår nemlig pænere end en tør bil.

Tjek bilen grundigt igennem efter små buler og farveforskelle i lakken. Dette kan fortælle dig, om bilen måske har været på værksted grundet skader i karosseriet. Tjek også støddæmperne, lygter, blæsere eller klimaanlæg og alt, hvad du ellers kan komme i tanke om. Små skader som du godt kan leve med, kan give grundlag til prisnedsættelser, så uanset om fejlen virker betydelig, er det værd at nævne, at du kender til den.

Prøvekør altid før, du køber

Når du skal købe brugte biler, er det ikke nok at gennemtjekke den med øjnene. Du har brug for at prøvekøre den bil, du overvejer. Her bør du både teste bilen i bykørsel og på motorvej, hvis det er muligt. Test bremser, test den i sving og test accelerationen. Hvis bilen føles ujævn, rasler eller giver mærkelige lyde, når du drejer skarpt, bør du ikke købe den. Er du ude og købe bil om vinteren, og motorhjelmen er varm ved ankomst, kan det desuden være tegn på en bil, der har svært ved at starte, når den er kold.

Tjek bilens økonomi

Det sidste du skal tjekke er bilens økonomi. Du er højst sandsynligt ikke interesseret i at overtage en bil, hvori der stadig er gæld. I nogle tilfælde overdrages gælden nemlig til dig, som køber. Tænk også over driftsøkonomien i den bil du vælger. En ting er købsprisen, men du skal også gerne have råd til forsikringer, vægtafgift og benzinøkonomien i bilen bagefter. Tænk over hvad du har brug for, og hvad du har råd til.

0 votes