Hvordan får man en alkoholiker i alkoholbehandling?

Det er ofte en lang, tung og uretfærdig kamp, at få en alkoholiker i alkoholbehandling. Den er uretfærdig fordi, at du som pårørende kun vil alkoholikeren det bedste, men det er meget sjældent de ser sig selv som alkoholikere. Derfor er det ofte en lang og tung kamp, fordi man skal have en person i behandling for noget de ikke selv mener de har brug for hjælp til. Dem som har været eller er pårørende til en person med et alkoholmisbrug kan nikke genkendende til denne følelse. Det er en følelse af afmagt over ikke, at kunne hjælpe den person man elsker og holder af. Men hvis du har gjort alt hvad der står i din magt for, at få denne person i alkoholbehandling, så må du ikke give op. Der findes professionel hjælp til dette. Hos Behandlingscenter Søby Park sætter de en dyd i, at hjælpe alkoholikere med at komme i alkoholbehandling, det gør de ved at afholde en intervention. En intervention bruges ofte når der ikke er nogen anden udvej. Når alle pårørende har gjort alt hvad der står i deres magt for, at få vedkommende i alkoholbehandling, så er interventionen næste skridt.

En intervention er en nøje planlagt begivenhed, som udelukkende har til formål, at få alkoholikeren i alkoholbehandling. Hos Behandlingscenter Søby Park tager de en intervention meget seriøst. Det gælder både i planlægningen og eksekveringen. Misbrugskonsulenterne går sammen med de pårørende og sørger for, at der er taget højde for alt. Grunden til de er så nøje planlagt er fordi en intervention ses som, at være den sidste chance for at få en alkoholiker i alkoholbehandling. Derfor gør Behandlingscenter Søby Park også alt hvad de overhovedet kan for, at få det til at lykkedes.

Selve alkoholbehandlingen må ikke undervurderes

I langt de fleste tilfælde lykkedes det heldigvis for Behandlingscenter Søby Park, at få alkoholikerne i alkoholbehandling. Men hvis alkoholbehandlingen ikke virker, så har det hele været forgæves. Og en alkoholiker der har været i en mislykket alkoholbehandling, kan du være helt sikker på ikke prøver lykken igen. Derfor nytter det ikke noget, at have et solidt og effektivt interventionsprogram, hvis ikke man har en opfølgende alkoholbehandling der virker. Det er de udmærket klar over hos Behandlingscenter Søby Park. De har derfor investeret rigtig mange ressourcer i, at have den bedst mulige alkoholbehandling. Det indebærer uddannede misbrugskonsulenter, hvis behandling tager udgangspunkt i minnesotamodellen. Derudover har de tilknyttede misbrugskonsulenter som selv er tidligere alkoholikere, som de bruger som en aktiv del af deres alkoholbehandling. Ydermere, foregår behandlingen på en gammel herregård i smukke afsides omgivelser, som hjælper misbrugerne med, at slippe væk fra hverdagens misbrug og tankerne forbundet med det.  

Er du pårørende og mangler hjælp til at få din kære i alkoholbehandling? Så kan du ringe alle årets dage til Behandlingscenter Søby Park og få gratis og uforpligtende hjælp. Når du ringer kommer du direkte igennem til en misbrugskonsulent, som kan sætte sig ind i din situation og ved præcis hvordan du får den bedst mulige hjælp.

0 votes