SUV med for lidt power

SUV chiptuning

Jeg havde længe gået med overvejelser om at få lidt mere power under foden, når jeg kører rundt i min bil. Det kan være til helt simple ting som en overhaling, eller det og kører med en læsset trailer, der desværre til tider kan være en udfordring, som følge af en bil med for lidt hestekræfter og moment. Der er ikke noget facit for hvor mange hestekræfter en given bil skal have og for mange er det da også en smagssag, men da jeg er den heldige ejer af en bil, i hvad man vil kategorisere som SUV-klassen, er det altså nødvendigt med noget trækkraft, hvis du af og til har lange dage på landevejen og ofte kører med noget tungt på krogen.

Chiptuning er løsningen på problemet

Som en løsning på mit problem, var min første indskydelse en opgradering af bilmodellen til nummeret større, men jeg fandt hurtigt ud af hvor dyrt det var, ikke alene i prisen på bilen, men også i forsikring og brændstofforbrug. De ekstra hestekræfter ville altså blive en dyr affære, hvis det skulle gøres på den ”traditionelle” måde, og jeg begyndte derfor og søge efter alternative løsninger. Mulighederne er heldigvis ikke mange, hvis det skal holdes på et niveau der ikke er for dyrt eller alt for omfattende. Den mest oplagte mulighed viste sig hurtigt at være chiptuning og derfor besluttede jeg mig for kort tid siden og investere i én fra Chiptuning Danmark. Prisen var fair og da jeg kunne få lov til at prøve chiptuningen før jeg besluttede mig, var betænkningstiden kort. Hvis du har hørt om chiptuning tænker du sikkert ”hvordan er det muligt og prøve før du beslutter dig?” – men det er faktisk ret simpelt. Ligesom med så meget andet, har chiptuning udviklet sig gevaldigt over årene. I dag kan du nemlig få en boks med en forprogrammeret chiptuning indeni, der er lavet specifikt til hver model. Boksen er udstyret med forskellige kabler, der tilsluttes flere steder i motoren med et smart ’plugnplay’ system. På den måde kan du til –og frakoble din chiptuning nemt og enkelt, og alt afhængig af din bilmodel, er det overstået på 10-30 minutter. Udover at det er en utrolig fleksibel løsning, er den også betydeligt billigere på alle parametre end skiftet til den store bilmodel. Således er alene differencen mellem en chiptuning og en opgradering til en større model kæmpe stor, men som nævnt vil udgifter til forsikring og brændstof automatik stige. Ved en chiptuning er realiteten dog en helt anden – forsikringspræmien er den samme og du kan spare helt op til 15% i brændstof.. En ren win-win vil jeg kalde det.

Chiptuning den helt rigtige løsning

Jeg skulle ikke køre mange meter før jeg var helt og aldeles solgt. For bare nogle tusinde kroner, føltes min ellers så store og tunge SUV, som en helt ny bil med fornyet motorkraft. Første tur med en tungt læsset trailer var ligeledes en fornøjelse og jeg har nu igen overskydende kræfter under foden, til at kunne foretage en overhaling. Jeg blev hjulpet gennem hele processen af Chiptuning Danmark, som leverer bokse med danske handelsbetingelser og hurtig levering, fra den store tyske chiptuning-gigant DTE Systems, der som markedsleder i Tyskland, har helt styr på hvad de laver.

 

0 votes